Doelstelling van de stichting
De Stichting Vrienden van het Landgoed de Semslanden heeft tot doel om de golfbaan en het landgoed met zijn bijzondere flora en fauna voor de toekomst te behouden. Dat doet de stichting op twee manieren.

Het bestuur van de stichting adviseert de eigenaar van het park — BV Golfsport de Semslanden — over het behoud en ontwikkeling van de flora en fauna. De baancommissaris/ directeur van de BV is eindverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de golfbaan, waar het landgoed deel van uitmaakt.

De stichting heeft als tweede doelstelling het verwerven van een deel van de certificaten van aandelen. Deze aandelen zijn in het bezit van leden, oud-leden en derden (overheden en bedrijven). Voor het veiligstellen van het behoud van het landgoed is het wenselijk dat de Stichting Vrienden een deel van de certificaten in eigendom verwerft.

KvK-inschrijving
De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 74941461. Het RSIN-nummer is 860080985.

Beleidsplan
Een samenvatting van het beleidsplan 2020 kunt u hier downloaden.

Beloningsbeleid
De Stichting wordt bestuurd door drie onbezoldigde vrijwilligers. De Stichting heeft geen directeur of medewerker(s) in de dienst.

De kosten van de vergaderingen (consumpties) worden vergoed op basis van een gespecificeerd declaratie- en betaalbewijs.

Reiskosten binnen de regio Noord worden niet vergoed. Reiskosten buiten de regio Noord binnen Nederland en scholingskosten worden vergoed op voorwaarde van goedkeuring vooraf door het bestuur.